Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första diktbok är sedan en tid tillbaka klar ”Vid diktarens bord”. Den är utgiven på bokförlaget Vulkan och finns att köpa på nätet under följande adress: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=41169


I rallarrosens spår

Mil efter mil drar tåg rälsen fram
genom skogar, städer och öppen slätt
En rallares resa genom vårt land
vid ekande hammarslag och vassa spett

Jag reser i tiden, i fädernas spår
en tripp genom vårt avlånga land
Jag kan se hur det slitits och dragits
ett arbete tungt, hand för hand

Hej och hå, vad det kan gå
på skenor av nydraget spår
En arbetsam vilja av ädelt stål
längs vägen där rallarrosor står

Så hörs gnissel, en ångvisslas tjut
ett gnistrande eko från vagnars hjul
en resa på en gammal rostig dressin
som bortglömd stått i avlägset skjul

En rallares yrke finns inte mera
en bortglömd, minnesvärd generation
nu stannar tåget efter resväg lång
på perrong till livets slutstation




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 462 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-23 07:23



Bookmark and Share


    Verdandia
Jag gillar din rimförmåga!
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO