Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första diktbok är sedan en tid tillbaka klar ”Vid diktarens bord”. Den är utgiven på bokförlaget Vulkan och finns att köpa på nätet under följande adress: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=41169


Då strömmen försvinner

Vi lever i datorns och teknikens tider
som gör att vardagslivet blir lätt
På tangentbord och rattar vi vrider
så enkelt det blivit vårt levnadssätt

Så börjar det blåsa, hårdnar gör vinden
snabbt sekundmeter övergår till storm
Då faller tallar och det knakar i linden
katastrofen ett faktum, säger enorm

Datorer och lampor ej längre lyser
att trycka på knappar ej hjälper då
Snart kommer kylan i kroppen vi fryser
fungerande elström ej längre går att få

Tystnat har internet och telefonapparaten
svårt att veta hur grannar och vänner mår
Ett försök att städa och diska upp kaffe faten
blir svårt när inget vatten i kranen man får

Den som har ved till den öppna hällen
kan tända en brasa efter gammal teknik
Den ger oss värme i vardagskvällen
man känner sig åter lycklig och rik

Vi ofta går omkring och gnäller och klagar
tycker att mycket av gammalt blir bytt
Efter stormiga och strömlösa dagar
är det skönt att gammalt fungerar på nytt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-23 07:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO