Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara vaken



Ligga vaken.

Långa, sömnlösa timmar.
Trädgårdens djupa skuggor.

Långt därute
dyningens hjärtslag,
hjärtslag.
Ordlös är all väntan.

Mörkrets djupa ro.
Stilla väntan
i ensamhet.

Örat mot kuddens fristad.
Fruktlös vila.
Dyning, ljudlös
häver sig långt därute.
Mörkret viker inte.

Tyngdlös,
ordlös,
vänta ut.

Äntligen sträcker
dagen ut sina
ljusa händer.




Fri vers av Eva-Lena Rosén
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-23 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva-Lena Rosén