Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig en dag av minnen.

Likt berguvens ljudlösa flykt,
som en aning i en dröm......
Jag längtar efter att sitta bland kaprifolens vällust,
bland vänner, fullkomligt trygg.

Näckrosornas slutenhet i sommarkvällen...
En struktur i en tidsrymd, ett upptagande av plats.
Jag söker det som varit, ett stråk av mandelblom,
triftens växt, endast lukten av tång stör.
Ett minne av en röst, något strävt.

Ge mig en dag av minnen,
när dagen bräcker söker de upp mig,
tagna ur drömmar.
Någon säger: Du måste vara mycket lycklig.
Ja, kanske det, men jag vill ha en dag av minnen,
helst när vinden vrider mot väst.




Fri vers av Eva-Lena Rosén
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-23 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva-Lena Rosén