Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten

Jag tror att koltrasten bor i en talldunge på Lilla Kornö.
Han talar till mig tvärs över viken.
Han säger: Jag är Din för evigt och alltid med Dig.
Kom och sitt med mig på den högsta grenen,
jag ska lära Dig allt om vemod
och sommarens oändlighet.
Han är vår modigaste flöjtist.
I Skagennatten var han nästan tröttsamt lycklig.
Om jag inte kan få någon annan,
och ingen annan vill ha mig,
vill jag ha honom att älska i nöd och lust-
fracken har han ju redan.




Fri vers av Eva-Lena Rosén
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-22 17:00



Bookmark and Share


    blomsternätter
vilken fin dikt! den har så vacker rytm på nåt sätt :)
2008-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva-Lena Rosén