Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVET INPÅ MIG NU


Idag inatt var jag mycket trött sover som törnrosa sjunker in
i mardrömmar på resande fot i ett land där jag ständigt jagas

drömmarna gör mig låg ledsen när jag vaknar i min säng då är
redan mörkret här solen gått ned dagen är förbi och min trötthet
är kvar missade en hel dag idag i livet jag sov bort den

känner att jag har saker jag måste göra men ingen energi tillförs
mig känner måsten diska ta hand om tvätt betala räkningar när allt
är betalt så är det inte mycket kvar att leva på och ångesten trycker
på vad ska jag göra av mitt liv skamlig en inget arbete jag utför utan
lever på sjukersättning är jag inget värd då ?

nya papper ska fyllas i nya läkarutlåtanden skrivs från reumatolog och
psykiatriker hur uppfattar jag mig själv och varför orkar och kan jag
inte arbeta? väntar på ett läkarutlåtande som ska skrivas klart

var på ett 12 stegsmöte som väckte skräck och rädsla vrede och
ilska kokade jag blev rädd och liten igen som det där lilla barnet jag
en gång var och upplevde psykiskt och fysisk misshandel nära mig
det var mor och far som gjorde det mot mig jag bar det med mig
i hela mitt vuxna liv

måste intala mig att nu är nu och då var då men något lever inom mig
smärtan och ångesten påminner mig om det

Förflutna




Fri vers av Fånga dagen
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-23 19:44



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Samhället sätter press på oss på olika sätt både genom att hindra oss från att göra så som vi önskar själva och genom att tvinga oss in i sådant vi inte bett om. Förhoppningsvis blir det ändå bra till slut.
2009-11-27

  Suzy med punkterna
Det förflutna kommer alltid att finnas men man ska inte leva det om och om igen...väcker tankar gör du, tack!
2009-11-26

  Eva Langrath VIP
Starkt och modigt att du delar din smärta.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen