Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man tror att tomten ska vara något mer än var han egentligen är


Tomtens egna jakt

Tomten vandrar
från dörr till dörr
i sin egna jakt
efter lyckan

hans knappa tid
rinner bort
som smältvattnet
i sin egna jakt
efter drömmen

om en egen familj

tomten tittar hålögt framåt
bland olika hägringar
för bakåt finns det
inget hopp

skägget fladdrar till
sin röda uniform
faller ur sin gjutna form
i sin egna jakt
efter harmonin

hans fornstora glans
bleknar bort i julnattens
karga sken
kvar finns endast
en smula kvar av hans gångna storhet




Fri vers (Modernistisk dikt) av T.R Ekman
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-25 05:37



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Annorlunda skrivet om tomten men intressant må jag säga - men om tomten på bilden knackade på min dörr så skulle jag dö på fläcken av skräck!!;-))
2009-11-25

  lycksele
de e synd om tomten, de e därför han dricker och får röd näsa
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman