Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur deras de älskandes ögon

de älskandes ögon ser varandra
ur deras händer
strömmar mjölk och honung

till den döende jorden
ur deras steg
stiger stjärnor
stjärnor tänds
en
efter
en

lyser i nattens mörker

de förälskades ögon
ser
in
i
varandra

de
ser blommande trädgårdar
det strömmar mjölk och honung
till den döende jorden
ur deras händer
ur deras steg
stiger
stjärnor

stjärn kär leken sprider ljus i natten

de driver på
driver upp

slingrande växter
böljar

de
för älskande bygger spaljéer

taggtrådsstängsel
leder livet

bort

från dess ursprung

trädgården
v
i
s
s
n
a
r
ogräset tar över
den uttorkade jordens damm
dammet stiger upp
släcker stjärnorna

natten
är
mörker
m
ö
r
k
t
mörker

kanske

vågar de
vakna
*
*
*
de älskandes ögon
ser
varandra

ur deras händer
strömmar mjölk och honung
till den döende jorden

ur deras steg
stiger stjärnor
stjärnor
tänds
en efter en

lyser i nattens mörker




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-28 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser