Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I skydd av mörkrets makter härskar det oväntade och plötsliga


Skuggor för galleriet

I mörkret
bor rädslan
den skygge
och svaga

i skuggornas skeva sken
speglar sig dödens anförvanter
sina fula face
de grinar upp
sina hemska trynen
den ena efter den andre

i djupet
finns de glömda trollen
de gömda tu
dom stämda klockspelens herrar
spelar sina spratt

i brunnens
bott härskar
de misslyckade jättarna
dom bestyckade vikingarnas
förlorade heder

i kistans
slutna rum vilar
jagets själ sin kropp
och anlete




Fri vers (Modernistisk dikt) av T.R Ekman
Läst 126 gånger
Publicerad 2009-11-29 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

T.R Ekman
T.R Ekman