Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var tog ljuset vägen

Dimman lägger sig
likt en spöklik vante över hela förorten
täpper till alla hål av luft

Rädslan smyger sig på
är jag alldeles ensam kvar
på den här adressen

Kvar finns bara påhittade måsten
böcker att läsa
bilder att måla
mattor att dammsuga

Det enda riktigt verkliga
är de två i allra högsta grad levande
katterna som bor med mig
De kräks gräs, gosar skriker
tidigt i ottan idag hoppar
på stängda dörrhandtag

Det är då jag finns
för dem

alltså behövs jag




Fri vers av Kim VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-29 16:40



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mycket fin text där två katter ger mörkret en strimma av ljus
2009-12-13

  Jaseph
En stark dikt om tristess och mörker. Kattorna är dock ljusstarka uppenbarelser!
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP