Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lära

Barnaögon stora
ser i ljusets glitter

Pekar är förundrade
över lågans glans

Snart så ska de lära
läxor bannor fnitter

Bränna sig det gör man
ibland man tar en chans

Att erfara livet
kan ibland svårt smärta

Kunskap det gör ont ibland
när läran är av stål

Men om de kan se till
sitt eget goda hjärta

Lyssna till och sprida
kärlek gör ej hål

För att kunna sprida
det som kan ge glädje

Kräver då att lärarna
de är av samma sort

Som kan ge av värme
då till sina kära

Kärleken den smittar då
och kommer inte bort




Fri vers (Fri form) av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-29 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt