Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en historia i varje människas hem och rum........


Rummet



I varje rum
du passerar

finns en historia
gömd

av dofter anas
gamla möbler
i ek och överbliven
ved

glöden i kakelugnen
ligger svart och glömd....

i fönstren bildas
imma....

kylan i rummet
bådar inte gott

på väggarna vävs
konst ihop

en fröjd för blotta
ögat

varje steg bär
minnen
och slitna trasmattor
bär spår av många
timmars slag i väven

Här måste jag varit
förut?

här finns ändå tecken
på en frid

som är få förunnat.







Fri vers av Karin Rosberg
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-29 19:14



Bookmark and Share


    FinnRaggarn
Så sant Så
2010-01-03

  Glensan
Jag tänker ibland, tänk om man kunde
ta all information ur en äldre persons
tankar vad mycket man skulle kunna se,
Alla människor är unika och har sin egen
historia, kunskap och erfarenhet

Vackert skrivet

Kraam
2009-12-02

    ej medlem längre
Vad vackert! och det är ju helt sant, det är en historia i varje rum, och varje rum är ju kreativa skapelser som formats av någon persons personlighet liksom..
Jättefint!
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg