Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barcelona mot Real Madrid har denna benämning..


"El Classico !"

0-0 efter första halvlek, plus för Real , Kaka visade sin geniala passningsförmåga och endast tack vare Victor Valdes fantastiska snabbhet i mål och en olycklig Marcelo, står det 0-0. Tippade 4-3 till Barca, men det vete sjutton, återkommer efter matchen ...
In kom han, Zlatan och MÅL gjorde han, efter en minut på plan ! Det var Dani Alves som slog en hög och lång passning från sin högerposition, den dimper ner 5-6 meter från mål och vem kommer forsande där ? Jo, IBRA ! Vänsterfoten (!) stenhårt och bollen flyger in i nätmaskorna ! Fullkomligt otagbart för stackars Iker Cassillas ! Varsin utvisning drabbade lagen i denna tuffa drabbning, Sergio Buesgues för Barca och Lass Diarra för Real Madrid (den sistnämndes härjningar gjorde att jag förutspådde detta redan i första halvlek !) 1-0 till Barca slutresultat . Välförtjänt ? Nja.. Messi gjorde några fina ruscher men togs hårt av Reals försvar .
Totalt sett blev "El Classico" detta år en liten besvikelse, det var ett "ställningskrig", en mycket försvarsinriktad tillställning och stjärnorna i Real Madrid, Cristiano Ronaldo (spelade hela matchen), Benzema (ca 25 minuter) och Raul (ca 20 minuter) INTE ALLS kom rätt i matchen ! Å andra sidan lyckades väl inte heller passningsgeniet Xavi eller spelfördelaren Andres Iniesta, båda Barca, så där över hövan heller .
Nej , Hjältarna var hos Barca Charles Puyol med många räddningar till hörna och likaledes Pique, Barca, som också kämpade bra i försvaret ! Hos Real Madrid briljerade, framför allt, Sergio Ramos och Raul Albiol ,längst där bak !
Fast Zlatans mål var ju Matchens Stora Behållning även om Victor Valdes och Iker Cassillas båda gjorde eminenta målvaktsinsatser !



---




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 986 gånger
Publicerad 2009-11-29 20:06



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Den 27 april 2011 kommer årets Classico, då Real M och Barca drabbar samman i Champions Leagues semifinal nr 1 ! 1-1 blev det i spanska ligan nyligen, det blir ,förhoppningsvis, måltätare den 27:e ! Jag tippar (med hjärtat !) 3-2 till Barca !
2011-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska