Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julefrid

Jaha nu är julen snart
här.
Det ger mej ångest och
besvär

Varför kan jag inte känna
julefrid?
Nu, under denna fina
tid...

Allt känns så konstlat
Allt känns så fel...
Var för känns julen inte
hel...

Varför ska jag pynta?
varför ska jag pyssla?
Det känns som en överflödig
syssla.

Oron och ångest
istället för frid...

Känns så fel nu i denna
juletid.




Fri vers av Valdemar Anders
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-30 16:31



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Då nattens kval själen när
och den inre oron i dig tär

Mörkret sätter sig över dig som en hinna
och du från livet vill försvinna

När du tror du vilse är och inget
hopp dig längre bär

Trampa då ej upp dunkla stigar
utan sätt dig ned i dunklet för att vila

När själens kval så stillnat har
och inga inre sår dig längre når

Då finns det i ditt inre ett rike
som dig inte längre sviker
2009-11-30

  Junitvillingen
Om det känns fel ska du inte julpynta/pyssla...tänd ljus och bara mys & må gott - eller skippa den kommersiella delen helt och gå in för att skapa mysstämning med enkla medel - det funkar det med:-))) Vi får lära oss att minska ner på alla "måsten", det blir jul i alla fall!
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Valdemar Anders
Valdemar Anders