Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyss kom jag på, varför inte en "egen adventskalender" ? Den här handlar om Tottes Jul, Totte är arbetslös , men INTE orkeslös !


"Min Adventskalender - TOTTES JUL - Lucka Ett !"

1 december

RRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIINNNNNNGGGGGGGG!

Väckarklockan ringer , han känner hammarslagen mot tinningarna, sandpapperskänslan på tungan och ,när han sätter sig upp i sängen, snurrar allt som den värsta tivolikarusell !
VAD var det idag då ? Jovisst , AF och FK ! Klockan är.......halv åtta . Sagt och gjort, frukost, kaffe/macka/ost , snabbt, lite morgontidning, muggen , iväg !
Prick 10 på AF, handläggare Davidsson, stressad och lite överseende attityd :
"Sökt några jobb på sistone ?" Totte svarade: "Inte i dag, men 37 förra veckan, 66 veckan innan och 88 veckan före det !" Davidsson: "BRA ! Fast glöm inte, OM du nu , otroligt nog, skoja hehe, skulle komma på anställningsintervju, snygga kläder, nyklippt och nyrakad och , FRAMFÖR ALLT,
SMÖRA ! Du SKA bre´på , det ÄR Arbetsgivarens Marknad nu ! KRYP också och glöm INTE, arbetsgivaren har, ALLTID, RÄTT !"
Totte :"Men, är det ÄRLIGT, verkligen ?"
Davidsson: "Ärlig och Ärligt ! Äsch ! VARFÖR ska man vara ärlig ? DET får man INGA jobb på , det handlar om EFFEKTIVITET, LAGANDA och SLAVISKT SAMARBETE ! Dessa TRE ORD är HELIGA ! Och glöm INTE, Totte, OM du nu ,fast det FÅR DU JU INTE ,eh skoja, om du nu FÅR ett FAST JOBB, FORTSÄTT att SLICKA RÖV och , glöm inte, Du MÅSTE notera dina Kollegers (Läs: Konkurrenters) SVAGHETER och, OMGÅENDE, rapportera in dem till CHEFEN !"
Totte: "OK ! Jag ska försöka....."
Något misslynt och lite frustrerad gick han , omgående, till FK, där han ,efter, LÅÅÅNG väntan ,fick den förträffliga service som han vant sig vid under årens lopp.....
Den Första dagen i resten av Tottes liv var snart till ända, klockan 23, efter La Ligas sändning (Barca vann mot Zaragozza med 3-0) på TV4Sport , släckte Totte ner TV:n och kröp isäng.......

Vi öppnar Lucka ETT : " Ett Fast Arbete är VIKTIGARE än ÄRLIGHET (Citat: AF:s Handläggare Davidsson) !"

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 489 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-01 09:38



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Bra pamflett!
2009-12-01

  Larz Gustafsson VIP
"Totte ska inte ha några kulor. Totte ska ha en banan!"
2009-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska