Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lyssnade

Jag lyssnade
när han berättade
om kvinnan
som han älskat
och fortfarande
fanns i hans hjärta

Jag lyssnade
när han berättade
om sjukdomar
som han hade
hur de hindrade honom
att leva ett gott liv

Jag lyssnade
när han berättade
om sina barn
som han älskade
om allt de gjorde
hur duktiga de var

Jag vill också berätta
om livet jag levt
innan vi träffades

Om männen som sårat mig
Om sjukdom som jag övervunnit
Om barnen som gjorde mig stolt
Hur livet gjort mig
till den jag är idag

Jag orkar inte höra, sa han
Jag vill inget veta
om det liv du hade
innan vi träffades.

Sen berättade han
om en annan kvinna
som han älskat
i sin ungdom.
Hon med rådjursögonen
Nu undrade han
var hon fanns.

Jag lyssnade.

090721




Fri vers av Lena Johansson
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-02 21:00



Bookmark and Share


  Lady Alassa
intressant att läsa
bra avslöjat människors olika intresse att försöka kommunicera
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Johansson
Lena Johansson