Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i barndomen

Tänd ett ljus i julens tid
och tänk på barndoms dar
julen väcker minnen
och känns så underbar

Då var marken täckt
av vit och härlig snö
och vi högg en julgran
bredvid en frusen sjö

En bock från äng och åker
klädd med röda sidenband
ställdes vid en gungstol
som gjorts av egen hand

Från köket spreds en doft
av gröt och pepparkaka
hackad korv och skinka
vid bordet vi fick smaka

Det var dans kring granen
som pyntats med glitter
och utanför vid kärven
ett sorl av fågelkvitter

Det lästes evangelium
vid brasans klara sken
vi drack av julens glögg
för magen mjuk och len

Vi väntade på tomten
med ringdans och sång
vid fönstret föll flingor
och ljud från slädens gång

Det knackade på dörren
och plötsligt stod han där
med välfylld julklappsäck
den vän som vi har kär

Jag tända vill ett ljus
och tänka på den tiden
på jul i barndomshemmet
sedan länge nu förliden




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 476 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-03 09:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackra minnen, vackra tankar
2009-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO