Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nya Äventyr med Totte.....


"TOTTES JUL - LUCKA 3 - SkumtStearinStrul !"

Denna dag skulle Totte söka Praktikplats . Han hade ,för länge sedan, sökt en sådan hos en av stadens julljustillverkare , STEARIN AB . Tottes motivation var: "Vill få en inblick i denna intressanta produktionsprocess och , också ur kvalitetssynpunkt, studera produktion och försäljning . "
Efter en snabb (och mindre nyttig: Kaffe/mackor) frukost åkte han till Fabriken på Eleonoragatan 33 .
I foajén mötte Julle Ljush, personalansvarig, han hälsade artigt på Totte och de gick in i lokaliteterna . En Kraftig STANK av stearin slog emot Totte när han klev in i produktionslokalen . Vitklädda anställda med tomteluvor på stod och stöpte för "Brinnande Livet" !
Totte:" Ventilationen verkar mindre bra, eller ?"
Ljush: "Stearin luktar STARKT, STÖR DET DEJ, ELLER.. ?"
Totte: "Undrade bara..."
Ljush: "Här ARBETAR vi, vi har INTE tid att undra !"
Plötsligt hördes ett SKRIK av smärta längre bort ! "- AAAAJ !"
Det var en äldre kvinna som, tydligen, BRÄNT sig på det SKÅLLHETA stearinet som fanns i stora Metallbaljor som man doppade ljusen i , som sedan hängdes upp på långa "tvättsträck" som löpte längs taket .
Ljush: "Emma, har Du gjort bort dej nu, IGEN ?" Bäst du går hem och KOM INTE
tillbaka, det är fjärde gången du slarvar nu !"
En äldre man med skyddsombudsmärke har sprungit fram: "Men ,Julle, Du vet mycket väl att det beror på att handskarna INTE håller måttet ! Jag har klagat på det i ett år nu, de spricker ju nästan direkt !"
Den skadade kvinnan nickade medan hon kylde ned den skadade handen, hon visade upp en en helt sprucken arbetshandske och grimaserade av smärta !
Ljush: "Ok, Emma, gå hem för dagen, men kom tillbaks imorgon och Du, Egon,
(han vände sig till skyddsombudet), vi ligger lågt med det här, va´ ?
Totte kunde se hur Ljush, diskret, tog upp två hundralappar ur plånboken och "smög" över dem i Egons hand....
Egon: "Ok, för denna gång då, men handskarna måste bli bättre !"
Den kvidande kvinnan avlägsnade sig och Ljush vände sig till Totte: "Du förstår, Totte, att en del ÄR lite klantiga, men LAS gör att vi INTE kan kicka dem, tyvärr ! Det där med handskarna är bara tjafs !"
Totte: "Men Egons synpunkter då ? Räknas INTE de ?"
Ljush: "Egon snackar så mycket, vi löser det här, han och jag..."
Totte: "Ok...."
Ljush: "Nu går vi och fikar..."

Efter fikat tackade Totte för visningen och lommade hemåt, han var väldigt tveksam till att praktisera på denna fabrik.......
Lucka Tre: " En Ljus-skandal i vardande..."




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 387 gånger
Publicerad 2009-12-03 09:28



Bookmark and Share


  lycksele
Fruktansvärt ... för Totte att se.
2009-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska