Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag åker vi bil......


"TOTTES JUL - LUCKA 4 - På 4 (h)jul med Tomtar på Loftet !"

Idag skulle Totte ut på en lång biltur . Totte hade ett deltidsjobb som innebar att han fick resa omkring lite i Mälardalen . Idag skulle han till Arboga . Ca 10 mil t o r låg framför honom .
Tottes gamla Skoda (98 års modell) startade bra, tankning var redan fixad och vi var på väg ! E20 riktning Göteborg hela tiden , inga problem !
Färden inleddes utan problem, väglaget hyfsat, ca plus 5 grader, ingen nederbörd . Och Totte hade ju satt på fräscha vinterdäck med dubbar så han kände sig rätt säker.
Plötsligt ! Framför honom ! En bil som framfördes väldigt "konstigt" , först fort ,ca 100 , som Totte, ungefär se´n, ner till 80, abrupt, plus att bilen "vinglar" mellan innerfil och mittlinje och t o m över till ytterfilen på motortrafikleden . Och nu blev det enkel körbana , asch, så det gick inte att komma förbi ändå . Dubbla körbanor nu och fortsatt "ryckig och vinglig" körning ! Totte blinkar, signalerar och upprepar detta flera gånger men "Rycknisse/Vingelpelle" FORTSÄTTER ! Bakom Totte nu, en frustrerad bilkö på ,säkert, 30 bilar , det tutas och blinkas i värsta "köranda" !!!!
Efter ca 2 mil sänker syndaren farten och Totte (och de andra, nu, 100 bilar !) kan köra om ! Totte hinner kasta en blick på föraren av detta mystifika ekipage och, som han anade, det var en "mobiltomte", en stolle utan handsfree som INTE klarade kombinationen bilkörning/mobilprat ! och han fortsatte prata ,TROTS alla "knutna nävar, obscena tecken, huvudskakningar, ilskna tutsignaler mm" som han erhöll som "tack" för den Påtvingade Karavanresan !
Lucka 4, Dagens Ord: " Mobiltomtar på Loftet !"

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-04 09:32



Bookmark and Share


  lycksele
... och det här var från verkligheten, som vi vet
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska