Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sent omsider, har inte kunnat komma in förrän nu, vet ej varför, överbelastning ?


"TOTTES JUL - LUCKA 5 - TomteOckupation !"

Totte hade en tomt ute på landet , ca 800 kvadratmeter ,som han hade tänkt besöka idag . Han satte sig i bilen och gav sig iväg, tomten låg ca en mil från staden.
Något mystiskt inträffade bara efter några minuters färd . Plötsligt såg han Jultomtar överallt, vid vägkanten, på rastplatser, busshållplatser ,ja, hundratals med illrött klädda jultomtar . När han nalkades sin tomt , blev han tvungen att stanna ! En Jultomtevägspärr ! Ja, faktiskt, bEVÄPNADE jultomtar (de hade snöpistoler !) stoppade honom ! - Legitimation , Tack ! sa´en Barsk STOR Jultomte med långt, långt vitt skägg, ända ner till knäna ! Förskräckt visade Totte sitt körkort men tomten skakade på huvudet och sa´: Icke godkänt ! TOMTELEGITIMATION ska det va´ !
- Men , det är ju MIN tomt , sa´ Totte förvirrat .
- Spelar ingen roll, sa´tomten . Du får INTE åka vidare, vänd bara ! Bakom oss är JULTOMTELAND !!!!
Totte fick lov att köra hem igen , knäckt var han av denna hotfulla händelse .

RIIIIIING ! Väckarklockan ringde , Totte vaknade upp ! NU förstod han, det var bara en MARDRÖM ! Han åt snabb frukost och åkte iväg till sin tomt, kom dit utan problem, ja, nästan, i alla fall, en ENDA sak förvirrade honom lite . Inne
på hans tomt låg en komplett TOMTEDRÄKT ,slarvigt kastad mitt i snön ! Månn tro att det hade varit "Tomteockupation" på hans tomt i alla fall.............Tur att tomtarna hade åkt iväg då.....
Dagens Ord: "Alla Tomtar är inte snälla , men de elaka är de falska tomtarna !"

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 577 gånger
Utvald text
Publicerad 2009-12-05 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska