Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi fortsätter vår annorlunda kalender.....


"TOTTES JUL - LUCKA 6 - Vegetarisk julskinka !"

Den här morgonen funderade Totte över julskinkevalet när han vaknade.. Han studerade annonser i tidningen, flygblad mm . En udda annons väckte hans intresse: "Vegetarisk Julskinka säljes , 100 kr kilot !" -Intressant , tänkte Totte. "Jag åker dit . "
Det var en liten affär i Nyfors som saluförde denna produkt . Totte klev in, ick syn på affischen, genast: "Vegetariska Julskinkor av Sojaprotein ." Han provsmakade :"Inte illa, jag köper en på ett kilo ! " - 100 kr, tack, sa´ expediten och slog in skinkan . Nöjd åkte Totte hem . "Ska skoja med Pelle, min bästa kompis !" Totte ringde Pelle : "Cha, kom hem och smaka på min julskinka ikväll !" - OK, sa´Pelle . På slaget 7 kom Pelle och Totte tog precis ur den färdiga Sojajulskinkan ur ugnen . Totte skar några skivor av den varma skinkan och bjöd Pelle och sig själv . - Lite annorlunda smak, sa´Pelle . "Ekologisk ?" - Just det , sa´Totte . " Kanske lite torr ", tyckte Pelle . -Nej, jag ska säga sanningen, sa´Totte efter en stund . " Det är en vegetarisk Jukskinka !" - Inte illa då, sa´ Pelle . De åt nästan halva sojajulskinkan med god aptit !
Dagens ord: " Ät Vegetarisk Julskinka, sojabönor lider inte pin !"

-------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 522 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-06 15:47



Bookmark and Share


  aol
säger som ola vilken sensmoral va bravo.
2009-12-06

  Eva Helene VIP
Tack, jag smakar gärna en skiva, om det finns något kvar!
2009-12-06

  Ola Rydberg
bra sensmoral i denna
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska