Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juletider är komplicerat- många är ensamma - en del hatar jul, andra älskar den. Jag står väl just nu mittemellan.


Julaftonens magi


Julaftonens magis för både barnen och vuxna är stor.
Tidigt på morgonen hör man barnens lek, stoj och skratt.
Ivrigt letande under granen där julklapparna bor.
Förväntan fyller luften, kanske ligger där en skatt?

Föräldrar vaknar, känner barnet väckas i sitt inre.
Tid att bara njuta, ty allt för dagen är färdigt!
De förenas Alla, förtrollade av julens sinne.
Granens strålglans, Julens dofter, ja Allt känns märkvärdigt.

En ny julafton, men ofta lite som den alltid firats.
Julbord, Julklappar, gröt till tomten, mandel i Gröten?
Man finner i julen styrka att inför nytt år ta sats.
Spela gärna ”filipin” med den här tankenöten.

Trots tradition känns varje Julafton spännande och ny.
Gäller ej alla men många känner glädje i sig själv gry!




Bunden vers (Sonett) av Taggsvamp
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-06 18:43



Bookmark and Share


  The Stargazer
Jag tycker julen är mysig, så jag gillade såklart den underbara julstämningen i den här dikten. Härlig läsning.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Taggsvamp
Taggsvamp