Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I sju släktled

 

i fasa
vände hon sitt ansikte

det skärande skriket
genljöd sedan i

 flera generationer 





Fri vers av Rachel Roth
Läst 675 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-10-25 11:53



Bookmark and Share


    Bim
Bilder fyllda av fasa och skräck skymtar förbi och nog är det märkligt med det magiska talet sju.Med stor beundran för det skrivna!
2007-10-04

  Rachel Roth
tack Florence för din kommentar, vad gäller outgrundligt så har du rätt förstås...tyckte bara att det lät som jag ville, själva ordet. Har ändå valt att byta ut det tills vidare...

tycker också de andra frågeställningarna var intressanta, men lämnar till läsaren att tolka.
2005-11-02

    Florence
Jag kommer att tänka på Turandots stora aria i Puccinis opera, In questa reggia, om ett skrik långt tillbaka som fortfarande ljuder . Det formar Turandots egen hatiska själ.
Läsaren skulle gärna vilja ha en lite tydligare föreställning om vad som skedde, inte bara det abstrakta "i fasans tecken". Och vart vänder hon sitt ansikte? Till eller bort?
Ordet "outgrundlig" förutsätter för mig tankedjup, inte bara skräckens ordlöshet som väl ofta är vad ett skrik uttrycker.
En viktig situation som vore värd ett mer genomarbetat uttryck.
2005-11-01

    ej medlem längre
Starkt, här kan man läsa in mycket mellan raderna, fantisera fritt om varför hon skriker. Jag får tankar på Biblisk avssynd, eller något som påverkar generation efter generation på ngt sätt.
2005-10-26

    Bodil Sandberg
Starkt komponerat - kan tänka mig att filosofera hur länge som helst om denna dikt - ur olika vinklar - det betyder att jag tycker enormt mycket om den...
2005-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth