Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Luckeriet går vidare.....


"TOTTES JUL - LUCKA 7 - Julileum !"

Idag skulle Totte fira ! Han hade nu varit "arbetsfri" i prick 500 dagar ! Precis idag skulle detta "Julileum" firas ! Lite satiriskt kan tyckas men Totte skämdes inte, han hade, hela tiden fullgjort ALLA förpliktelser som AF krävde av honom:Söka jobb, söka praktik och utbildning, gå på menlösa "SökaJobbkurser", avrapportera regelbundet mm . Totte kände sig riktigt Lojal , han var ett "mönsterobjekt", skötte sig helt enligt ritningarna .
Och det som gjorde att Totte köpte LYXGLÖGG denna dag (starkvinsglögg) var den "Tioitopplista För Aktivitetsgarantister" som AF gjort för december . På FÖRSTA PLATS, "MÅNADENS AKTIVITETSGARANTIST" var Totte Tottesson !
Totte var Mäkta STOLT över denna Utmärkelse och det var därför han ville fira sitt "Julileum" ! Till ikväll hade han bjudit in kompisarna Pelle, Lisa, Jonte och Ewa och inköpt två flaskor StarkglöggsBlossa , 1 kilo pepparkakor och 20 Lussekatter ! Totte såg fram emot detta med en egendomlig blandad känsla av Glädje och Frustration ! Givet var det deppigt (och fattigt) att INTE ha ett hyfsat jobb, men, samtidigt, var det FINT att bli UPPSKATTAD för sitt Slit !
--
Dagens Luckord: " Visst tilltar Motvinden Med Åren men den mojnar ibland och DÅ Slår Jag till !"




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 321 gånger
Publicerad 2009-12-07 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska