Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
idag är en ny dag, men lika grå och trist


TANKAR DEN 8 DECEMBER 2009

Utanför mitt fönster är det grått, grått
längtan efter en sol som lyser upp dagen
blir för varje grå dag bara större och större

Ser ut över omgivningarna, det är inte mycket
rörelse ute, en och annan bil åker förbi ute på
vägen, ett barn på väg hem från skolan, går förbi
fönstret där jag står och längtar efter sol och ljus

Han tycker vattenpölarna är roliga och intressanta
han stannar till, hoppar i den största pölen, tur han
har stövlar tänker jag, när jag ser hur han försöker
stoppa ner byxorna i stövlarna, det går inte så bra,
det ser ut som dom blivit blöta av hans hoppande

Det är tyst och lugnt i huset, jag funderar på vad jag
ska laga för mat, har ingen lust med det, men vet att
jag måste, jag som en gång älskade att laga mat, har
helt tappat sugen, det är inte roligt att bara laga till
själv

Så kommer jag på det, börjar kolla i skåpet om jag
inte har risgryn, jo, visst det finns, idag får det bli en
risgrynsgröt, sämre mat kan man äta, det finn dom
som ingen har, får gå med tomma magar

Nu när alla löv och all grönska har försvunnit, ser jag
ner till affärerna, vi får vara tacksamma att dom finns
i vissa byar här finns inga, ser taket på bussen där den
kommer och nere på stora vägen, jag har inte tänkt på
det tidigare, men det går många turer på vardagarna
så visst kan jag ta bussen, om jag behöver till stan

Det är bra att veta, känner mig trygg här, inget som
oroar, bara värken ville släppa sitt grepp om mig, vet
och känner jag, att hela jag mår bra här, här finns det
lugn och den stillhet jag behöver, för att må bra och
orka med dagarna som kommer


anits 8 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-08 14:01



Bookmark and Share


  ULJO
Ha tröst snart kommer vita flingor och lyser upp i vintermörkret och julens ljus bankar ju på dörren.
2009-12-09

  M M Mannheim VIP
Ja man får försöka att hitta något fint i allt det gråa! För någonstans finns det en ljusning. Och grått är ju ändå inte svart iallafall! Men smärtan? Kram Matsman
2009-12-08

  aol
som tur är vännen så lyser julen upp mycket,
2009-12-08

    sajo
Och jag saknar dina ljus och vackra blommor istället för en
flöjtist
som jag hör hela eftermiddagarna i ända
vilket är trist

Risgrynsgröt laktosfri sådan gjorde jag häromdagen. Gott kan jag säga. Hoppas din blev god.
2009-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Till och med en julhatare som jag gillar risgrynsgröt. Den kan man ju äta närsomhelst på året.

När vädret är så här grått & trist får man ha sitt sinne vänt till det som är därovan (Kol 3:1-3).
2009-12-08

  Eva Helene VIP
Trivsel och trygghet trots gråvädret
2009-12-08

    Ken Cassel
Ja hela veckan ska vara grå Stina enligt metrologerna
Inget höjdarväder direkt
Kram på dig så här i vintermörkret

Ken
2009-12-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP