Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konversation



- Djupast sett spelar inget någon roll.
- Det där var negativt tänkt och ansvarslöst sagt!
- Nej, det är en insikt olik alla andra insikter, och den ger oss en underbar frihet.
- Men du säger ju då att man kan göra vad som helst...skada andra och ställa till... och
- Säger jag? Nu förstår jag inte! ... Alltså förutsättningen är ju att alla enbart vill göra goda handlingar. Att ingen egentligen vill göra något ont. Det är DÅ det blir en frihet att tänka att ingenting egentligen spelar någon roll.
- Ja, men det är ju en annan sak! Det är ju ett rent hypotetiskt resonemang, ha-ha!
- Hypotetiskt betyder väl "tänkt" - men ta och tänk detta då: alla vill gott och ingen vill ont. Det är då du får världens största frihet, eftersom allt du tar dig för tolkas på bästa tänkbara sätt... av alla... Jag för min del FÖRUTSÄTTER det..! Gör inte du...? Gör inte alla.....? Är det därför ingen människa kan bli riktigt fri? För att majoriteten inte vågar göra det enda tankeexperimentet som skulle kunna förändra världen i ett enda huj. ... Och sen skulle alla jubla över ord som "Ingenting spelar någon roll", och inte alls bli rädda för dem.
- Jävla idiot. Människor kan ju bete sig negativt - underskattande, översittaraktigt osv, utan att de ens förstår att det är det dom gör! Vakna upp nu, drömmare!

Hunden gäspade och slog upp ögonen mot sin vanliga, alldeles underbara värld.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-09 15:57



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
om nu det är en hund som är begraven är det ingen mening för hunden att gråta över kattens spillda mjölk, det är ju först nar masse eller hutte tar ned skylten som det är dags att gläfsa till och så iväg till graven och lägga sig på den solvarma plattan och känna sig riktigt nära o mysa o slumra till ett nafs
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP