Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julnatt

Det står en ensam stuga
vid granskogens beskydd
Med rimfrost kring rutan
är den så vackert prydd

På taket vilar flingor små
som virvlat ner från skyn
Mot nattfrostens gnistor
det blir en stjärnklar syn

Där inne står en gumma
med ganska stort bestyr
Hon tvättar golvets tiljor
till juldagsmorgon gryr

På spisen kokar gröten
och blir så söt och god
Korv och skinka hänger
vid gårdens visthusbod

I stugan är det trivsamt
med många tända ljus
Och granen står stadigt
i gammelmormors krus

Den tindrar där i hörnet
och sprider glädje stor
Snart kommer julens vän
som djupt i skogen bor

Det rör sig kring skogen
på snö vid gran och fur
En släde glider långsamt
snart är det barnens tur

Det knackar på dörren
och någon klampar på
En säck fylld med glädje
till barnen som är små

Vid midvinterns skönhet
står tiden nästan still
En julnatt bakom skogen
blir vad man gör den till




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-10 06:50



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Massor av julstämning på gammeldags vis, jag tycker att slutstrofen är makalöst vacker, så vacker att den nästan skulle kunna stå för sig själv!
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO