Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråa nyanser


När gröna prickar i rött
Dansar framför ögonen
Och vårens alla löv
Sjunger sånger för ditt hov
Fyller då livet sin kvot
Att vara annat än en gråskalas nyanser


Mitt svar
Ett simpelt: Nej


Du kan ta dina gröna prickar i rött
Och dansa dig ut i natten
Tillsammans med bladens alla älvor
Med vingar på ryggen
Och horn i pannan

Du kan ta ditt liv och försvinna
Virvla bort i grått
Nyanser eller ej
Du år grå

Dansa bort med skogsrået
Dela din stråke med bäckens speleman
Du lever ditt liv i en dröm
En fantasivärld med alver och drakar
Ta det som det är
Lär dig att se vad som finns

En skala
Med all världens gråa nyanser




Fri vers av Spader Dam
Läst 339 gånger
Publicerad 2005-10-22 23:24



Bookmark and Share


  kärleksbarn
åh
malin
2005-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Spader Dam
Spader Dam