Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korp

Korp

1.
I skinnet på din överarm, under mina fingrar.
I sängen under lakan, på fotografin.
I min dator, på min näthinna.

2.
I myter, i sanden och vinden. I skinnet på människohjärtan, i minnet.

3.
Telefonledningarna på perrongen, rör aldrig två ledningar samtidigt.
Vi dör aldrig i olyckor, vi dunkar huvuden mot glas. Vi självdör.

4.
Hela landet, hela världen. Slå den, döda den!
Döda den så att jag får leva.

5.
Du är inte så fin egentligen, och du sjunger uselt. Men det är något med dig. Något jag vill bevara för alltid.

6.
Jag lärde mig utav dig att aldrig mer lita på någon människa. Jag lärde mig att flyga, jag lärde mig att fly.

7.
Man kan inte hångla med en näbb. Jag får helt enkelt berätta för dig hur mycket jag tycker om dig.

8.
Magisk. Men egentligen bara a-lagarnas enda lojala vänner på bänken.
Fast vi vill egentligen bara ha ditt korvbröd.

9.
Sagor för rädda barn som inte kan sova. Och aldrig mer kommer kunna.

10.
Skrik. Döden kommer, budbäraren av död. Akta er. Skrik.

11.
Dödens budbärare hittades död på tågrälsen. Huvudet avskiljt från kroppen. Ett uppenbart självmord. Är vi odödliga nu?

12.
Havsvatten och klippor. Vi gråter ut ord bara de visaste på jorden förstår.

13.
Godnatt solen. Jag väcker dig imorgon.




Fri vers av Butterfly bullet
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-10 22:45



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
häftigt svart!
2014-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Butterfly bullet
Butterfly bullet