Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Totte på nya äventyr......


"TOTTES JUL - LUCKA 11 - Julskatt ?"

Idag var Totte förbannad, han hade hört förskräckliga saker på nyheterna : Skattemyndigheterna hade, nämligen, kommit med en speciell "Julpromemoria", myndigheten avser att f.ro.m Julen 2010 lägga en Speciell Julskatteavgift på 25 kr ("JUMS= JUloMsättningsSkatt") på alla konsumtionsvaror med ett pris överstigande 300 kr , som säljs under julen. Detta för att , citat: " Kyla ned Överkonsumtionen !" Det skulle ge ett antal miljoner till statskassan .
Totte var urförbannad på detta dumma sabotage mot julen . Han hade tillverkat en Banderoll av en gammal Gardin och lyckats klistra dit en text med lydelsen: "Lägg ner JUMS- BUMS !" Han hade också kommit på en ramsa som han skulle skandera: JUloMsättningsSkatt - Bara Fnatt !"

Många hade, faktiskt,samlats utanför Lokala Skattemyndighetens kontor : Där var Klara, Vladimir och Josef, tre lokala Anarkister ; Egon och Bert , Vänsterpartister; Suula, Eino och Pasi från Finska Föreningen; Deran, Maclim och Graadh från Irakiska Föreningen , ja, det var dom som Totte kände igen, se´n var det mer än 50 till och alla skanderade de samma ord som Totte : "JUloMsättningsSkatt - Bara Fnatt !" Gång på gång upprepades denna ramsa . Många banderoller med snarlika texter med samma budskap som Tottes egen, kunde man studera . Polisen hade dykt upp med en patrullbil, tre polismän stod och kollade oss på avstånd .
DÅ hände något ! En kostymklädd man kom ut genom Myndighetens port , han närmade sig Totte , som stod nära porten, och Totte kunde läsa på hans namnskylt : Nils Paragrafén , pressansvarig . Mannen påkallade demonstrationstågets uppmärksamhet: "God Jul, Medborgare, jag har en Kommuniké som jag vill framföra till er , den lyder som följer: Sveriges Skatte-
myndighet har idag beslutat att den planerade JUloMsättningsSkatten ska revideras, beslutet bordläggs till höstsessionen 2010 !"
Jublet steg bland demonstranterna , även Totte var jublande glad ! Han hade hört att dessa demonstrationer hade samlat över 10.000 i Stockholm ,lika många i Malmö och Göteborg ! Bl a hade Jonas Gardell, Arne Weise och Liv Ullman medverkat i någon av dessa tre Storkommunsdemonstrationer !
Och, som synes, det HJÄLPTE !!!!!!

Luckordet (11) för dagen : "Många Tuvor stjälper Stort Lass !"




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-11 09:56



Bookmark and Share


  lycksele
Äntligen en protest med lyckligt slut.
Va skönt!
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska