Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Tillbakablick

 

i går plockade hon
fram vintertäcket

 

sängen var kall

 

och fönstret var öppet

 

hon sover länge idag

 

i går sorterade hon bilder

 

minns kylan mot kinden
och det silvervita
när de gick över
den frusna myren

 

på hans första hundpromenad

 

samtalen i soffan som aldrig
tog slut

 

och avskedet, det första

 

idag  dricker hon te ur
den stora koppen

 

den som är prydd
med sommarens alla blommor

 

hon tänker att
ensamheten är annorlunda nu
när den delas

 

så läser hon i morgon boken
som ger tusen skäl att leva

 

Gråt inte

över rytmer

som tycks gå förlorade

vindarnas

och vattnens,

trädens sus

och fåglarnas sång

stjärnornas musik

och ljuden av människors steg.

Det finns alltid en musiker

eller en poet,

ett helgon

eller en svagsint

som har fått i uppdrag av Gud

att fånga

de irrande rytmerna

som riskerar

att gå förlorade.”

Dom Helder Camara

 

ute finns blåfläckar
mitt i gråmolnen
 

och den brungråa sörjan
väntar på att täckas av snön

 

vita frostfläckar
som öar i gräset

 

skogen väntar

 

och hon går

 

ut

 

 

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-12-12 14:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2009-12-17

    Madeleine Ågren (Maduska)
Otroligt fin, en ny rytm med mer kedjor i som gör läsandet lättare (för mig) ... Väldigt vacker, klok, smeksamt sorgsen.
2009-12-15

  Berit Robin Lagerholm VIP
Jag slutar inte att förundras Eva, hur dina dikter slingrar sig fram i nära mjuka enkla bilder, fyllda av liv, visdom, vackerhet och beskrivning.
2009-12-13

  Suzy med punkterna
Tillbakablick som ger framtiden
2009-12-13

  Ingela Svenson VIP
Så vackert , både bild och text
2009-12-13

  Myself
nu har du skrivit något aldeles underbart-igen!så fint så fint.
2009-12-12

  Måna N. Berger
"som ger mod" skulle det förstås stå!
2009-12-12

  Måna N. Berger
Förtröstansfulla tillbakablickar, som ger mot att blicka framåt. Vacker bild likaså!
2009-12-12

  Stefan Höglund
Även om vi inte har så stora myrar i Västergötland ser jag bilden framför mig. Ytterst gediget beskrivning.
2009-12-12

  Fredrik P. VIP
ja, finns en energi
över levandet som
tar mig med storm
och som når sin kulmen
i den fina citatet.
och sen väljer jag
att citera från själva
dikten som jag tycker
är lysande:
/minns kylan mot kinden
och det silvervita
när de gick över
den frusna myren/
tack!
2009-12-12

  Rachel Roth
oj, vad jag tycker om allt detta, så fint du också fogade in dikten av Dom Helder Camara i din egen text. För mig ger en sådan här läsning, glädjens energi, att gå vidare....tack så mycket!
2009-12-12

  Eva Helene VIP
Så fint skaldat!
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP