Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

endast mamma är vaken (Jultävling)

regnet trummar emot taken
endast mamma är vaken
- gör det sista inför julen

hon hastar mest omkring
och hinner ingenting
hon tycker tiden är stulen

dammsuga lite här
dammtorka lite där
och vädra alla lakan

baka brödet hit
grädda bullar dit
glasera pepparkakan

klapparna ska klappas
och julbrygden tappas
sen måste hon klä granen

hitta rätta julmusiken
ingen ska bli besviken
ögonen ska tindra på barnen

skinkan den ska grillas
nejlikorna måste pillas
för att få till den rätta doften

gröten måste bli klar
åt alla och envar
tomtarna tassar på loften

sen kommer alla vänner
alla som hon känner
- tänk hon klarade tiden

så när Kalle Anka är slut
kan mamma andas ut
och känna julefriden




Övriga genrer av Gunsan
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-13 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan