Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Bakom träden

 

solen bländar

 

de vandrar
upp för backen

 

målningar

 

träbänkar

 

musiken

 

saknaden

 

ett barns späda röst

 

och mot det höga taket
slingor av hopp

 

            *

 

intill en trottoar
målar frosten
grenarna i avskedsvitt

 

vid andra stranden
syns isens tunna skorpa

 

minnesbilder rör sig

 

ord som talar till och om
i kärleksfärger

 

                  *

ute bäddar decemberkvällen
mörker

 

på en svart trottoar
talar de om sorgen
och om liv som känns för kort

 

bakom träden
skänker månen
ljuset

 

 © Eva Langrath 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-12 18:11



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Här målar du livet...meningen med att kanske stanna upp här och nu och ja...vackert verkligen!!
2009-12-17

  Bibbi VIP
Underskön.
Applåd!
2009-12-17

    Madeleine Ågren (Maduska)
Gungar med i texten, härlig. Dina dikter är så vemodiga nu.
2009-12-15

  Fredrik P. VIP
det finns en lätthet
i lyriken, en kärleksfull
ton som flyter fram likt
en flod,
men diktstroferna
speglar också djupare
tankar och känslor
kring existens och
livsvillkor:
/intill en trottoar
målar frosten
grenarna i avskedsvitt/
underbart, tack!
2009-12-13

  Agnes
mmm.... känns ända in i sjäLen. Du fångar dagen i en alldeles skimrande ram, just den där dagen...! Tack fina du.
2009-12-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket vacker dikt Eva med en rubrik som sätter allt på sin egna plats. En mjuk harmoniserande vandring.
Tack Eva
2009-12-13

  glasblåsarblå
väldigt vackert. ditt avslut är mäktigt och mjukt på samma gång.

bakom träden
skänker månen
ljuset
2009-12-13

  Suzy med punkterna
Du målar så vackert med dina ord även när de är fyllda av sorg
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP