Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärleksfylld

 

sänker blicken

ögonljus regnar

från himlens skönhet

 

det är outsägligt vackert att vara där

alltid i kronan

uppkrupen skyddad

 

se stjärnor tindra i mellanrummen

dessa mellanrum vilka gärna säges vara tomma

 

oh huru leende kärleksfylld är denna tomhet

denna tomhet är uppfylld; kisa med ögonen se skimmerljusen

 

tusende regnbågsopalers guld

hennes fingrar håller dem i tunna silvertrådar

 

i natten höres de klinga

i dagen synes de väva steg

hör du deras stämma hör du den icke

 

oh du vackra jordefamn

tempel är du

 

stegen dansar i tempelgårdar

i själshavs händer

 

oh du vackra jordefamn du bär stegen

jag böjer mina ögon

in i dina händer

 

strör mina drömmar in

viskar

 

förverkliga stegen i sannhets ljus

 

 

 

 

till




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 228 gånger
Publicerad 2009-12-12 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser