Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om pensionen..........


"Arbetets Värde - En halv minimilön !"

I 30 år av mitt 60-åriga liv har jag arbetat, därav 25 inom Tung Kemisk-Teknisk
Industri, har , dessutom, jobbat två-skift i mer än ett decennium . Naturligtvis är jag inte unik på något sätt, det finns många som har jobbat lika länge eller längre . Men man tycker att man borde ha Rätt till en Anständig Pension efter ett så långt arbetsliv . Så jag gav mig, för några månader sedan, i¨väg till FK
(Försäkringskassan) för att kolla upp mina pensionsrättigheter . Döm om min Besvikelse när jag fick veta mina inkomster vid pension ! Läs bara: OM jag tar pension vid 61 (2010) , får jag ca 7.700 kr per månad ! Ungefär motsvarande en halv minimilön ! Vid 65 får jag 10.000 per månad ! Bruttosummor båda två !
DET är vad jag är VÄRD efter att ha betalt in hundratusentals kronor i avgifter och skatter under TRE decennier ! VET att jag delar mitt öde med många,många fler ! Jag har, helt enkelt, INTE RÅD att gå i pension ! Tyvärr, detta innebär ju att jag ska fajtas om de fåtaliga jobben med hundratusentals unga arbetssökande ! DE ska ju bygga upp Sverige ! VARFÖR ska vi konkurrera med dem och, därigenom, FÖRSÄMRA deras chanser ytterligare !
NEJ ! Ge oss "Gamla stötar och stötor" en RIMLIG PENSION och lämna arbetena till De Unga, vi Gamlingar kan stötta dem på deltid, genom Tips och Rådgivning, får vi en BRA Pension (från 61 år) så gör, i alla fall jag, detta för en "spottstyver" ! Med Våra Långa ArbetslivsErfarenheter och Kunskaper kan vi utgöra en betydligt bättre Resurs för de Unga än de här, redan hårt kritiserade , "Coacherna" !

Mats, luttrad 60-åring .




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-14 10:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vidrigt med tanke på att vissa får feta avgångsvederlag, fallskärmar med mera.
Fullständigt absurt.
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska