Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årets julklapp

Vid doppar dagens ljus
ryms julens hemlighet
vad döljs uti paketen?
det endast tomten vet

En matta full med spikar
så vass att ligga på
kanhända är den bra
men ryggen blir nog blå

En lur utan knappar
digital vid varje del
när numret är slaget
hamnar man nog fel

En gryta med ånga
är något man behöver
mat kan den göra
och säkert koka över

En liten ipod spelare
den verkar inte dum
dock en stilla undran
hur skivan ska få rum

En teve platt som rutan
där i fönstrets karm
blir programmen bättre?
reprissänt utan charm

Ett vanligt poker set
med tärningar och kort
lurad blir man säkert
när spelet går för fort

Med GPS vid ratten
blir bilfärden lätt
men utan uppdatering
så hamnar man ej rätt

Jag köper aldrig klappar
som någon har valt ut
en upplevelse är bättre
för den tar aldrig slut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-15 10:16



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Mm..var det inte ifjor som en upplevelse..var årets julklapp ?

Är vi inte alla (de flesta) till mans mätta på det materiella ? Jag blir så trött på att allt ska förnyas..förbättras (förminskas..).. kan inget få bestå i allafall något år..innan det är hopplöst "ute" o knappt går att repareras om det skulle behövas ? Bara man vill ha ett nytt blad till en rakapparat som man köpt för ett år sedan;så tittar de konstigt på en i affären o betonar att DEN modellen tror jag faktiskt inte finns längre...typ...
Suck..!
2009-12-15

  Blåbäret
mycket bra...slipade tankar om allt som skall vara så genomtänkt helt plötsligt bara blir opersonligt
2009-12-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO