Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... läs och se


Midvinter tårar

Midvintersorg i midvinter tid
Får barn att gråta
Förevigt midvinter tårar
Solen kommer sluta värma
Lyckan kommer att sluta glädja
Dagen kommer sluta ljusna

Mörkret tar över deras små barnahjärtan
Isen och kylan äter deras själar
Ensamma skall barnen slutligen vandra
När de förintat allt ljus och alla andra plågor

Tillsammans ska de leva i evig ensamhet
I evigt vetande om att det aldrig tar slut
Deras sinnen förvuxna i barna kroppar
Förtärda men aldrig förlåtna

Men nu är de unga och nyfikna på evigheten
Än har de inte insett att evighet är ensamhet
De litar på att leken kan vara förevigt

Men deras sinnen blir gamla
Och lekarna tilltalar inte längre

Tillslut kommer de stjäla andras själar
Och dricka andras sorger

För att få känna någon kärlek

Dumma små barn




Fri vers av Sofie.P
Läst 504 gånger
Publicerad 2005-10-23 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofie.P
Sofie.P