Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte för inget som jag skriver detta


O du samhälle

O du Samhälle, o du livets stora cancersvulst
Tänker du någonsin på hur det skulle vara utan dig
Utan ditt sätt att vara,
Utan ditt sätt att se på saker
Utan din röst viskande i våra öron

O du Samhälle, o du livets väldiga allvetare
Är vi endast till för att se bra ut för varandra
Va som dem
Gör som dem
Tänk som dem, tänk helst inte alls

O du Samhälle, o du glädjens förstörare
Vi skulle blott bara bli en maskin
För dig
För din struktur
För din skull har vi dödat allt hopp

O du Samhälle, o du hatets märke
Du vänder oss mot varandra
Trots att vi är lika
Trots att vi är samma
Trotts att vi är bröder och systrar

O du Samhälle, o du hoppets dödare
När var det du släckte livets dryck
Är det för sent
Är vi dömda
Är vi dina för evigt




Fri vers av Sofie.P
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-13 20:46



Bookmark and Share


  a h de v
Jag tycker mycket om denna dikt, skulle dock tycka om den ännu bättre om O du, togs bort och endast "samhälle, livets stora cancersvulst", "samhälle, livets väldiga allvetare" stod kvar.. O du, känns gammeldags och vackert och framför allt väldigt vanligt i dikter, nästan uttjatat, skulle kunna funka om man tänker att det är en ambivalent "vacker hyllningssång till det fula samhället" men jag tror det skulle bli mycket hårdare och gripa mer om det bara stod samhälle: rätt och slätt och hårt.
2006-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Sofie.P
Sofie.P