Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En annorlunda sådan........


"TOTTES JUL - LUCKA 16 - Julstjärnan !"

Totte hade beslutat sig . Han skulle införskaffa en Julstjärna utöver det vanliga ! Inte den här konventionella utan en VÄLDIGT SPECIELL sådan !
Den skulle, sannolikt, reta GALLFEBER på en del ! Men först måste han köpa den Största Traditionella Julstjärnan han kunde finna ! Efter flera timmars sökande fick han tag på en Riktigt BAUTASTOR Julstjärna i en EL-Butik . Dyr var den, kostade 700 kronor ! NU vidtog arbetet med att bygga om den enligt Tottes egna idéer . Han inköpte KNALLRÖD sprayfärg och , likaledes, KNALLRÖDA Lampor (i rätt storlek och styrka) och lyckades färga Julstjärnan "autonomt HELRÖD" , monterade in de KNALLRÖDA lamporna och hade, vips (!), "Den RÖDA Stjärnan" klar , med alla de "BUDSKAP" om en väldigt speciell ideologi, automatiskt inkluderade, i och med den "omisskännliga" kulören ! Han hängde upp den i vardagsrumsfönstret och gick ut på gården för att kolla . Jodå, ett ILLRÖTT sken syntes i fönstret uppe hos honom ! Perfekt ! Helnöjd återgick Totte till vardagsbestyren.
Lucka 16:s ord denna dag: "Om Tomten röstade ,så skulle han Mycket Väl, kunna Rösta RÖTT !"

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 250 gånger
Publicerad 2009-12-16 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska