Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag sökte (och blev, preliminärt antagen) detta jobb i höstas, men efter den preliminära antagningen fick de ,tydligen, "kalla fötter" , för jag hörde inget mer.....Undrar varför...., hursomhelst här följer min "Programförklaring" !


"Om jag blivit jobbcoach (Satir)!"

Välkomna allihop !
Jag är oerhört hedrad av att hela tre stycken hörsammade min inbjudan till
"jobbcoaching" ! Ni vet väl vad det innebär, annars ska jag förklara: Jo, det är, i första hand en skenmanöver, för att den sittande regeringen, längre fram, ska hinna kicka ca 1.000 anställda eller mer , på landets Statliga Arbetsförmedlingar ! Sedan är det också en början på Privatiseringen av Arbetsförmedlingarna, den Statliga Arbetsförmedlingen ska, givetvis, läggas ner totalt ! Och nu till den tredje orsaken till dessa Coachers existens: Jo vi ska fixa jobb åt oss själva, i första hand, Ni, som ni tre, t ex, är, egentligen, våran "Gisslan" . Vi ska "smickra " Er först, "piska på er" sedan och, till slut, ska vi be Er dra åt helvete , om ni nu inte har fixat er ett jobb, vilket ni, säkerligen, skulle kunna göra, utan vår s k "hjälp" !
Låt oss se Era förutsättningar (jag tittar i de tre närvarandes papper) : "Jo, Du , Nisse, Du är gammal, ju, 60, ser jag, Du VET väl att det är kört för dej ?
Du kan lika gärna försöka klättra upp på Mount Everests topp, så liten är chansen ! (Nisse snyftar till och går ) . Hejdå Nisse !
Ni andra två, ni är unga ni, lite över 20 ,ser jag, usla betyg, båda, ser jag !
Mc Donalds , minimilön, mycket helger , nice, eller ? Kom Vux, äsch, det är ju nedlagt, ja, jag vet inte, lokalvård ? Ni vill INTE städa eller jobba på Mc Donalds ? Då får ni gå hem till mamma och pappa , hejdå ! (Tjejerna skakar på huvudena och går)
Jag skrattar, fyller i rapporterna och räknar in : Tre st, 1.500 krisch, inte illa !
Får ragga upp några nya stackare imorgon då, nu går vi hem.......

--





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-16 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska