Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Gränsland

vid tiden mellan natt och dag
vill du att jag vaknar

 

det är en vacker soluppgång
som jag tror att du vill se

 

finner glasögon och kamera

 

morgonrock och bara fötter

 

på altanens kalla morgongolv
trollbinds jag av det ögat ser

 

vet direkt att bilden är till er
som ska lova kärlek till varann

 

söker orden jag vill ge om livet
där ljus kan övervinna mörker

 

              *

 

minns att när svart-träden
sträcker in i himlen

 

dimman dansar gömmer
och förtrollar

 

och den svarta siluetten
håller vakt

 

just där i gränslandet

 

väntar alltid morgonljuset
för att förvandla natt till dag

 

 en ny dag

 

där  dimman rullar bort

 

där svart-träden grönskar

 

och vattenytan krusas
framför blåbergens kullar

 

en dag där natten vilar

 

osynligt blir synligt

 

och allt är liv

 

 

© Eva Langrath augusti 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 591 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-12-17 11:07



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Ryser i hela kroppen och finner inte orden.
så underbart vackert
2009-12-22

  Fredrik P. VIP
poetissan väcks
av skönhetens
dimmor....förmedlar
sin känsla till ett
tänkt kärlekspar...
blir kursiv, byter
tonart och hyllningen
till svart-träden lyfter
dikten till nya höjder
som får sin vackra
kulmen i finalens:

/en dag där natten vilar
osynligt blir synligt
och allt är liv/

mästerlig poesi!
tack
2009-12-18

  Mr Lindemann VIP
Ja, det var fina ord som når in i
och får tag på
ens inre för en stund
2009-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dina ord växte
fram och blev till
en bild i mosaik
på att beskriva natur
är Du helt unik
tur för oss att just
Du finns just här
i vår "butik"!
GOD JUL!
*********
2009-12-17

    Bodil Sandberg
Vilken underbar dikt Eva och vilken härlig trolsk bild!!!
skriver under på varenda kommentar här under!!!
Underbart fint min vän!!!
2009-12-17

  walborg
Ljust och vackert - och en otroligt vacker bild som passar med texten!
2009-12-17

  Myself
en trolsk text som förtrollar,gillar dina svartträd.härligt skrivet!
2009-12-17

  Lilla My* VIP
Tycker om dina svartträd och blåberg och bilden är alldeles underbar både i ord och där på bild!
2009-12-17

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2009-12-17

  aol
oerhört vackert vilka bilder du ger, julkramar i massor, Lassemann
2009-12-17

  Måna N. Berger
Så vackert! Du är en bild- och naturpoet Eva!
2009-12-17

  Eva Helene VIP
Mycket vacker och trösterik text. Bilden som födde orden är magisk.
2009-12-17

  Bibbi VIP
Innerligt tack för denna övernaturliga bild och text so Du förmedlar!
Applåd och bokmärke.
2009-12-17

  Monika A Mirsch VIP
den vackraste vinterdikt
ljus och mörker
insvepta i varandra
ger frid åt ett längtande sinne
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP