Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midvinterfest

Ute var det mörker, kyla och snö. I den mysiga källarlokalen hade de samlats för att fira Midvinter. De hade satt sig till bords och skulle strax börja äta.

Midvinterfestens värd höll ett kort tal och tände ett stearinljus, alla de övriga satt ner och tog varsitt värmeljus från bordet. Med sitt stearinljus tände värden ett av gästernas värmeljus, sedan tog gästen sitt värmeljus och lät nästa gäst få sitt värmeljus tänt med den nya lågan, den nyaste lågan tände nästa ljus, och så vidare, tills alla satt med brinnande ljus i händerna.

De visste att snart kommer årets kortaste natt, och sen blir det ljusare igen. De höjde sina ljus och önskade varandra; Gott Midvintersolstånd!

Därefter satte de ned ljusen på bordet, och högg in på all den goda maten och drycken....




Övriga genrer av Svante
Läst 477 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-20 00:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante