Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Decembermorgon

 

dagen dröjer sig
bakom morgonhimlens svärta

 

snöflingor virvlar
över orörd mark

 

slalom backens ljus
tecknar en stege

 

i tystnaden
isskrapans rasp

 

katt på dikeskanten
fot som glider i snön

 

kylan kryper nära

 

julen är på väg

 

till alla

 

också de
som inte vill

 

 

 

Eva Langrath 2009

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-20 09:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Störtskön både bild och text.
2010-01-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fina underbara rader. Mycket vackert och givmilt.
2009-12-31

  Michaela Dutius
Ja julen kommer- både till de som inte vill- och de som stupar näst intill under alla mer eller mindre nödvändiga måsten.

Mycket vacker text!
2009-12-27

  Suzy med punkterna
Ja även till de som inte vill.
Tänk om alla skulle kunna få känna känslan av att vilja........
2009-12-22

  aol
du tecknar en såfin julebild
2009-12-20

  walborg
Härligt att läsa beskrivningen av snön som faller så vackert nu - men vilka skulle det vara som inte vill att det blir jul ...?
2009-12-20

  Eva Helene VIP
Oro som lägger sig, om man sakta läser dessa vackra kontemplativa rader
2009-12-20

  Fredrik P. VIP
ljuvliga julbilder
med klarhet och
närvaro
/slalom backens ljus
tecknar en stege/
en vacker metafor
för vinterns liv
och möjligheter
tack
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP