Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ångest - glad




tomma skott ekar,
ångest, ångest, var är du

tankar likt ilskna flygfän en augustidag,
flingor runt hörnen på husen

samvete, var är din moral?



vad är det?

som lustfyllt hoppsar, vårglad
du gör mig lycklig, så



lyckliga, samvetens röster

inga kval, jag hoppar



varenda dag, varje timme, var minut
var sekund, ser jag


universum



ångest - glad,


motsättning?










Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-20 22:38



Bookmark and Share


  Jan Simonsson
Ångest - glad. Nä, det är väl ingen motsättning? Och vad du än skriver om så är det säkert inte tomma skott för någon annan. En dikt bör väl kunna beskriva ångest utan att vara självupplevd? Inget omoraliskt i det. Är det fint formulerat, som här, träffar det rätt när det når rätt mottagare. Intressant frågeställning i denna dikt, enligt min tolkning. Tack för det.
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP