Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Isblomman

 

isblomman
sprider kylan omkring sig

 

till alla små isblommebarn

 

hon bevakar ängligt
sin temperatur

 

isröken glimmar

 

sprickor är farliga
där kan värmen tränga in

 

den obekanta
som smälter ishjärtan

 

hennes hand är kall

 

har inget att ge
till isblommebarnen

 

som kryper ihop
och väntar på att
någon skall se

 

          *

 

vinden  ser

 

sveper
varv efter varv
runt isöknen

 

 

dag efter dag
natt efter natt

 

outtröttligt

 

blåser milt

 

stormar hårt

 

letar sprickor

 

väntar

 

väntar

 

väntar

 

ser

 

vattendroppen

 

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-22 19:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt ljuvlig. Håller med om att isblommorna tycks ovanligt många i år.

Applåd!
2010-01-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Otroligt vackert alster med tecknade isblommor.
2009-12-31

  Lilla My* VIP
Så fint du skriver om isblomman och dess barn...kan lätt överföras i mänsklig skepnad...ja vacker, sorglig och ja väntans vackra slut!
2009-12-30

  Fredrik P. VIP
aldrig sett så många isblommor
på mitt fönster som i år...tänkte
skriva om dem, men då var de
redan borta...tack för dikten
om dessa sköra blomster...
den andra dikten väcker
tanken på naturens
outgrundliga krafter
...vattendroppens
inneboende makt, som
tackocklov tar över
framåt våren...
2009-12-23

  Hannadraken
Häftigt med isblommebarn och den kalla modern. Jag ryser.
2009-12-22

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fin, fin ... sorglig ... vacker. Tänkvärd. *blåser värme i sprickorna*
2009-12-22

  Suzy med punkterna
Åh så ljuvligt!
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP