Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknadens sång

Uppsala 2009-12-23


I krigets bana börjar den vilsna vandringen.
Skiljer människor från varandra
och de går längtande efter levande
eller döda anhöriga.

Ovissheten tär och gnager.
Besked om liv som lever bortom all ära och i nöd.
Är då vetskapen om döden eller
livet plågsammast?

Vanmakten att inte kunna hjälpa och makthavarna
motarbetar återförening.
Den som ärligt söker uppehållstillstånd får nej,
medan andra kommer in korrupt.

Var finns logiken och var finns empatin?
Pengarna talar och humaniteten tystas ner.
Paradoxen är att stora pengar till nödhjälp
hamnar i fel ficka och den lilles liv
och existens förvärras.

Ekonomiskt är att låta sanningen och ärligheten tala.
Sanningen kostar lite och ger desto mer.
Med mutor i bagaget får man blod på sina händer.
Andra kommer hit och berikar våra liv
från olika länder.


Britt Gustavsson









Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 200 gånger
Publicerad 2009-12-23 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP