Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min vän - Herr Ångest

Jag har en ny vän, som fick mig att tänka igen.
På det som egentligen var glömt, eller bara undangömt.

En äkta poet, med pennan så het!

Vi samtalar om förlorad kär-lek, om hur den lämnar huden blek.
Kärleken är så saftig,
men vissa på den suger, allt för kraftigt.

De suger ut den allra sista droppen,
och lämnar den döda kroppen.
Låter den läka igen, bara för att suga igen, sen.

Varför gör många så…?
Vad försöker de att uppnå?
Läcker deras hjärta på blod, så de suger på vårt
så hårt det 'gårt?

En hemsk tanke det är,
Men på den tanken vi alla bär.

Men idag har jag en ny vän,
som jag kommer prata med, igen och igen!




Bunden vers (Rim) av //Nikita
Läst 514 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-24 02:09



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Bra! :)
2011-01-16

  En strimma av guld
Att möta ångesten istället för att försöka fly gör att du istället välkomnar den in så den tappar sin kraft förhoppningsvis. En mycket bra dikt.


"Men idag har jag en ny vän,
som jag kommer prata med, igen och igen! "
2009-12-27

    Herr Ångest
Inte varje dag man får en dikt till sin ära!

Kan inte göra annat än att buga och tacka dig för denna ynnest.
Och måste säga att du fick till rimmen rätt så bra där.

En självklar applåd o bokmärkning är på väg..
2009-12-24
  > Nästa text
< Föregående

//Nikita