Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människoöden, I (Snöängeln)



Kvar i parken
ligger
hennes snöängel
och drar sig
för att gå hem.


Hur hon vevade
och fäktade
för att flyga
där ifrån.


En gyllene gloria
från kvällens julmust
- nu urin -
runt hennes ansiktsintryck
av kvävda skrik.


En tärnas
röda skärp
kvar i snön
där ingen sjöng.


Små rosiga iskristaller
ur det sköra granriset
där hans allt för stora
paket
firade juldagsnatt.



Adväntsalen räknar hennes stygn.






Fri vers av Pickadoll-Paschkudnik
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-25 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pickadoll-Paschkudnik
Pickadoll-Paschkudnik