Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En uttömmande analys av möjligheterna att utrota alla världens krig ....


" Är Världsfred En Utopi ?"

J A !!!!!!!!!!!!!!!

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 690 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2009-12-25 22:48



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Det är glädjande att KVINNORNA säger NEJ ! Om kvinnorna STYRDE Världen så är jag övertygad om att krigen skulle UPPHÖRA ! Tyvärr är det INTE så....
2010-09-25

  vera gade VIP
NEJ !!- det är ett mål att sträva efter- man kan se regioner som uppnått långvariga fredsperioder - mitt hopp är att det med tiden skall utvecklas världsvida. Tålamod och envishet...
2009-12-27

  Carl O Andersson
Tyvärr. I det fallet är jag pessimist. Så länge Homo Sapiens regera på vår lilla jord, är en rättvis fred en utopi. Två citat: Fred... fortsättning på kriget med andra medel. Oswald Spengler, samt: Det finns ingen väg till fred – fred är vägen. Mahatma Gandhi.
Men för att vara lite ironisk så ger ju krig onekligen tillfälle till större truppreduktioner än fred
2009-12-27

  Monika A Mirsch VIP
NEJ !!!!!!!!!!!!!!!!
2009-12-27

  KristinaE
.. hela livet har jag trott på att världsfred är en möjlighet men de senaste två årens möte har placerat in mig i de tvilandes led! Vi är sakta på väg in i ett nytt "vietnamkrig" där borta i afganistan, denna gång inte bara usa utan stora delar av västvärlden sänder dit soldater! Kloka människor med stort hjärta som tror på fred för befolkningen som lider i fattigdom där borta - men kan vi skapa fred med vapen i hand???????
Vill ROPA och HÖGT SKRIKA - skicka inte fler soldater till Afganistan - STOPPA detta krig - stoppa alla krig!!
Fredsbevarande styrkor som på Cypern på 70-talet är en sak men det som sker nu är något annat!! Vill vi verkligen att unga män och kvinnor åter skall lida som i vietnam - mitt svar är NEJ och åter NEJ!!
.. Vem säger ja - vem? Skulle någon i vår nuvarande regering vilja skicka sin son eller dotter?? OK, de som åker väljer själva.. i fredens tjänst med vapen i hand..!
2009-12-26

  Annie b'larsson VIP
Inom överskådlig tid, ja. Som det ser ut i världen idag, vet jag inte om det ens än önskvärt. Krig kan vara av nöden tvunget.
För att försvara demokrati och frihet mot tyranner och andra galningar - eller för ett folk att vinna tillbaka sin självklara rättighet till frihet från tvång och trakasserier.
2009-12-26

  peter markurth
ja det ligger i mäniskans natur, krig, vi är djur, instinkter, tyvärr
2009-12-26

  Fokus
Ja. Världsfred innebär att en disciplin ska härska och det är en utopi.
2009-12-25

  Christine Sabel
NEJ!!!
2009-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska