Fler versmått. Denna gång distikon, (elegiskt distikon ≈ klagosång). Varannan versrad är en hexameter och den andra en pentameter.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fler versmått. Denna gång distikon, (elegiskt distikon ≈ klagosång). Varannan versrad är en hexameter och den andra en pentameter.




Den bipoläres ena fasa /distikon/

Tyst är min ohörda bön, när mitt jag hamras in i sitt mörker.

Vet att jag tappar allt tag i en blixtsnabb sekund.

Kan inte hejda den flod som bestjäl mina tankar på ljuset.

Skräms av ett ständigt hot livet, aldrig kan slå.




Bunden vers (Annat versmått) av Marlboroman/Hg VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-27 17:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Med skicklighet fångar du den bipoläres känsla när mörkret är på väg in
2010-02-24

  Anna*
Strålande klagosång... Gott nytt skrivarår till dig och de dina!
2009-12-31

  Monika A Mirsch VIP
du gav mig minnsann en tänkare - ett

minne i en avgrunds djup

o ja grubblar och snubblar

men har bestämt mig

jag skall ta även detta

till mig
2009-12-27

  stenen/ Yv Ericsson
det där va rader som jag till fullo kände mig bekant med...bra
2009-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP